Suđenje Bandiću: Ustoličit ćemo vas, da vas službeno možemo za***avati

Radiosarajevo.ba
Suđenje Bandiću: Ustoličit ćemo vas, da vas službeno možemo za***avati
Foto: Dalibor Usukalović / Pixsell / Milan Bandić: Optužen za malverzacije teške oko 5 miliona KM

Na Sudu u Zagrebu jutros je nastavljeno suđenje Milanu Bandiću u aferi Agram. USKOK ga zajedno s brojnim saradnicima tereti za malverzacije teške više od 20 miliona kuna (oko pet miliona KM).

Svjedočila je Pavla Šušković, koja je u februaru 2014. postala šefica Bandićeva kabineta.

Gradonačelnik Bandić se opet nije pojavio na suđenju, ovaj  put zbog polaganja vijenaca na Mirogoju povodom 75. godišnjice oslobođenja Zagreba, pišu hrvatski mediji.

Na sudu su puštene nove snimke razgovora između nje i gradonačelnika, na kojima Bandić govori:

“Sutra pijemo kavu, ustoličit ćemo vas da vas službeno možemo za***avati... Zato je Milan ovako mekan, dok vas ne ustoličim”.

“Bio sam dva, tri puta u Bandićevu stanu, vikendici, a on je bio i u mojoj vikendici. Bili smo zajedno i u Međugorju na hodočašću, jednom sam prespavao. Jedina poveznica je što gradonačelnik i ja imamo pse iz istog legla”, kazao je na sudu bivši Bandićev vozač Robert Ljutić, koji je opet sjeo na klupu za svjedoke.

Podsjetimo, Ljutić je svjedočio i 29. aprila te je tada dobio nekoliko upozorenja sutkinje jer je umjesto odgovaranja na pitanja htio postavljati pitanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije