Stravično: Godinama zlostavljao porodicu, a najstarija kći rodila mu dijete

Radiosarajevo.ba
Stravično: Godinama zlostavljao porodicu, a najstarija kći rodila mu dijete
Pixabay / Ilustracija
Zbog teškog kaznenog djela protiv spolne slobode, odnosno rodoskvrnuća, nasilja u porodici i povrede prava djeteta, Zadraninu u kasnim četrdesetim godinama koncem jula određen je istražni zatvor.

Otac iz pakla završio je iza rešetaka, nakon što ga je policiji prijavila jedna njegova kći. Djevojka se prvo povjerila svom dečku, a on ju je ohrabrio da podnese kaznenu prijavu i otkrije mračnu tajnu koju je njezina višečlana obitelj godinama skrivala iza zidova stana.

Pokazalo se kako ih je monstruozni otac zlostavljao godinama, psihički, fizički, a najstariju kći i seksualno. Ona je još kao maloljetnica rodila dijete, po svemu sudeći iz tog odnosa s ocem. Batine, vrijeđanje, omalovažavanje i nezamislivo zlostavljanje za djecu iz ove višečlane zadarske obitelji bile su svakodnevica.

Kako piše Zadarski list, policija je pisala prijave zbog narušavanja javnog reda i mira, te zbog porodičnog nasilja, no nisu dokučili razmjere nasilja. Dublje nisu "zakopali" ni socijalni radnici nakon što je maloljetnica iz te porodice rodila dijete, a identitet oca ostao nepoznat.

Sve to godinama se događalo u stambenoj zgradi i napučenom gradskom kvartu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije