Stravična nesreća u Istri: Poginuo policajac, policajka teško povrijeđena

Radiosarajevo.ba
Stravična nesreća u Istri: Poginuo policajac, policajka teško povrijeđena
Foto: Glas Istre / Stravična nesreća u Istri

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na cesti Tar – Poreč u Hrvatskoj, poginuo je policajac, dok je policajka teško povrijeđena.

Nesreća se dogodila jutros oko 6:45 sati, a navodno je BMW pulskih registracija koji se nalazio iza vozila u kojem su bili policajci, udario straga u njih, zbog čega je policajka izgubila nadzor nad autom i sletila s ceste, udarivši u stablo.

Od siline udarca njihov se Fiat vratio natrag na cestu i prevrnuo se.... Pritom je 38-godišnji policajac ispao iz vozila te na mjestu poginuo, javlja Glas Istre.

"Vozač (24) vozio je BMW iz smjera Tara i udario je u Fiat kojim je upravljala 40-godišnja policajka. Fiat se odbio, udario u posljednje stablo u drvoredu nakon čega se prevrnuo. Policajka je prevezena u bolnicu s teškim ozljedama, na mjestu je preminuo njezin suvozač, kolega policajac (38), čijoj obitelji izražavamo sućut”, rekla je glasnogovornica policije Suzana Sokač.

Poginuli policajac je Tomislav Bašić, djelatnik ekipe za uviđaj Policijske uprave u Poreču i član Sindikata policije Hrvatske.

Kako piše Glas Istre, dvoje policajaca u tom trenutku je išlo na posao u policijsku stanicu u Poreču.

Vozač BMW-a prošao je bez povreda i nad njim se provodi kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja saobraćajne nesreće sa smrtnom posljedicom.

Nakon alkotestiranja utvrđeno je da je vozač imao 0,38 promila alkohola u krvi, što je ispod zakonskog ograničenja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije