Stravična nesreća: Automobilom udario u djecu koja su se kretala trotoarom

Radiosarajevo.ba
Stravična nesreća: Automobilom udario u djecu koja su se kretala trotoarom
AA / Arhiv
Teška saobraćajna nesreća dogodila se jutros na Divčibarima kada je automobil udario u grupu djece koja su prelazila ulicu.

U nesreći su povrede zadobila dva djeteta T. S. (10) i V. T. (10), a kako piše Blic djevojčice su zadobile lakše tjelesne povrede, dok je u  stravičnom udesu devetogodišnji dječak A.D.  preminuo je na licu mjesta.

Navodno, kolona učenika organizovano je prelazila ulicu, a vozilo kojim je upravljao V. V. kretalo se iz pravca Kaone ka centru Divčibara. Automobil se nije zaustavio, već je prešao na lijevu stranu i na trotoaru udario u grupu djece.

Vozač je uhapšen na licu mjesta, saopštio je MUP.

 Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da se dvoje djece, koja su povrijeđena danas, nalaze na dijagnostici u valjevskoj bolnici, da imaju ozbiljnije povrede, ali da nisu životno ugroženi.

 Lončar je naveo da je, prema informacijama koje ima, desetoro djece lakše povređeno, ali nije zahtjevano da ostanu u bolnici.

Obje povrijeđene djevojčice su puštene na kućno liječenje, nakon što su im sanirane povrede potkoljenice i skočnog zgloba, piše Blic.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije