Stravičan zločin u Srbiji: Beba u Valjevu rođena živa, pa zadavljena

Radiosarajevo.ba
Stravičan zločin u Srbiji: Beba u Valjevu rođena živa, pa zadavljena
Arhiv / Ilustracija

Osnovno javno tužilaštvo u Valjevu, Srbija, donijelo je rješenje o zadržavanju do 48 sati Jeleni V. (29) koja je osumnjičena za krivično djelo ubistvo djeteta pri porođaju.

Na obdukciji tijela novorođenčeta dječaka utvrđeno je da je smrt nasilna i da je beba zadavljena.

Policija će istražiti motiv zločina nad bebom iz sela Belotića kod Valjeva.

Tijelo bebe pronađeno je u WC-u umotano u prsluk, a na licu mjesta zatečene su posteljica i veliki tragovi krvi.

Da priča bude još komplikovanija, porodica porodilje kaže da oni navodno nisu ni znali da je Jelena bila u drugom stanju i potpuno su iznenađeni novonastalim događajima.

Navodno, porodilja najprije nije htjela da sarađuje sa policijom, a onda se pravdala riječima da je "imala spontani pobačaj", piše Blic.

Podsjetimo, u regionalnu bolnicu u Valjevu u utorak ujutru je primljena Jelena V. (29) iz sela Belotić kod Osečine i ubrzo je ustanovljeno da se porodila, ali nije željela da kaže gdje je beba.

Žena se javila na odjeljenje ginekologije valjevske bolnice zbog krvarenja, ali je odmah pregledom utvrđeno da se u noći između ponedeljka i utorka porodila u sedmom mjesecu trudnoće.

Pošto je ginekolozima odbila da kaže gdje joj se nalazi beba, odmah je obaviještena policija, s kojom je porodilja, također, odbila saradnju.

U međuvremenu, policija je u poljskom toaletu domaćinstva u Belotiću u kojem Jelena živi, pronašla posteljicu i veliku količinu krvi, nakon čega je osumnjičena da je tokom noći prilikom porođaja ubila svoje dijete.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije