Strava u Srbiji: Policajac mjesecima silovao 13-godišnju prijateljicu svog sina

Radiosarajevo.ba
Strava u Srbiji: Policajac mjesecima silovao 13-godišnju prijateljicu svog sina
Foto: Blic.rs / Strava u Srbiji

Policajac V. Ž. iz Policijske stanice u Mionici uhapšen je danas i određen mu je pritvor u trajanju do 30 dana. Osumnjičen je da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu, drugaricu njegovog sina, javlja Blic.rs.

"Reč je o muskarcu u 40-tim godinama, koji je i sam otac tri maloletna deteta, od kojih je jedno školski drug 13-godišnje devojčice koju je obljubio. Policajac se tereti da je tokom marta, aprila, maja i do sredine juna kada je uhapšen, koristeći emocionalnu nezrelost maloletne žrtve, najpre sa njom stupio u kontakt i “emotivnu” vezu, a potom nad njom izvršio nedozvoljene polne radnje", naveo je izvor istrage Blica.

Policajac je prema prvim saznanjima iskoristio činjenicu da je djevojčica školska drugarica njegovog sina da joj se približi i sazna njene porodične prilike. Stekao je njeno povjerenje, prvo putem poruka koje je razmjenjivao s njom na društvenim mrežama, a potom i lično. Svojim automobilom djevojčicu je vodio na skrivena mjesta u okolini Mionice, a potom je činio nedozvoljene polne radnje.

Sve je otkrila majka djevojčice nakon što je primijetila da se čudno ponaša, a u telefonu je pronašla neobične i eksplicitne poruke.

"Devojčica je u svom iskazu istražnim organima priznala da je bila u 'emotivnoj' vezi sa osumnjičenim, da se u njega 'praktično zaljubila', te da nije bilo prisile na seksualne odnose. Pre nego što je dala iskaz, kako je predviđeno zakonom, sa njom su razgovarali veštaci psihijatrijske struke koji su procenili da je sposobna da da iskaz i iznese sadržaj šta se dešavalo između nje i osumnjičenog. Uhapšeni policajac, pak, branio se ćutanjem", navodi izvor istrage.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije