Stranci u dva Lamborghinija, BMW-u i Porscheu jurili kroz Slavoniju oko 200 km/h

Radiosarajevo.ba
Stranci u dva Lamborghinija, BMW-u i Porscheu jurili kroz Slavoniju oko 200 km/h
Ilustracija / Automobil o kojem se piše u tekstu
Saobraćajna policija Policijske uprave (PU) vukovarsko-srijemske, 2. jula, oko 13 sati na autocesti Zagreb-Lipovac, na području općine Bošnjaci, zaustavila je tri sportska automobila, koja su se kretala brzinom značajno većom od zakonom dopuštene.

Tako je 38-godišnji državljanin Norveške upravljao vozilom Lamborghini, rumunskih registarskih oznaka, krećući se brzinom od 247,5 km/h.

Četrdesetogodišnji godišnji državljanin Njemačke upravljao je vozilom BMW njemačkih registarskih oznaka, krećući se brzinom od 221 km/h dok je 40-godišnja državljanka Rumunije upravljala vozilom Lamborghini rumunskih registarskih oznaka, krećući se brzinom od 246 km/h.

Nešto kasnije, oko 15 sati, također na dionici autoceste na području općine Bošnjaci, zaustavljen je i automobil Porsche makedonskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 36-godišnji državljanin Makedonije. Zaustavljen je jer se kretao brzinom od 221 km/h.

Svim počiniteljima prekršaja izrečena je novčana kazna u iznosu od 3.000 kuna i izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom na području Republike Hrvatske, saopćila je policija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije