Stjuardesa Croatia Airlinesa dobila ospice

Radiosarajevo.ba
Stjuardesa Croatia Airlinesa dobila ospice
Screenshot / Ilustracija

Nakon što je u utorak službeno potvrđeno da je u Dubrovniku hospitalizirani muškarac obolio od ospica, u srijedu je zabilježen novi slučaj te zarazne bolesti u Hrvatskoj.

Riječ je o stjuardesi Croatia Airlinesa koja je primljena na liječničku obradu sa simptomima ospica, a Hrvatski zavod za javno zdravstvo o tome je u srijedu obavijestio aviokompaniju, navodi Večernji list.

Kako piše Večernji, riječ je o članici kabinskog osoblja CA koja zbog zdravstvenih razloga nije bila vakcinisana protiv te bolesti kad je bila dijete. Moguće je da se stjuardesa zarazila ospicama na radnom mjestu, u avionu od nekog od putnika ili pak u inostranstvu.

Stjuardesa je nakon liječničke obrade puštena na kućnu njegu. Predsjednica Sindikata kabinskog osoblja zrakoplova Suzana Artuković Vuksan izjavila je da je kabinsko osoblje izloženo raznim bolestima jer radi u malom, zatvorenom prostoru s velikim brojem ljudi u njemu.

U CA su odmah nakon dobivanja obavijesti od HZJZ-a da je jedna od njihovih stjuardesa zaražena ospicama poslali svojim zaposlenicima upute o simptomima te bolesti te podsjetnik o preventivnim mjerama za sprečavanje zaraze.

Unos virusa ospica u Hrvatsku kontinuirano je prisutan, a time i mogućnost nastanka epidemije jer se u Europi i drugdje u svijetu ospice javljaju sporadično ili u epidemijskom obliku kontinuirano, piše Večernji.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije