Stiže nam opasna promjena vremena: U Austriji pao grad veličine teniske loptice

Radiosarajevo.ba
Stiže nam opasna promjena vremena: U Austriji pao grad veličine teniske loptice
Facebook / Sziže nam opasna promjena vremena: U Austriji pao grad veličine teniske loptice

Ono što su prognozirali meteorolozi u Bosni i Hercegovini za nedjelju i ponedjeljak, već je stiglo na balkanu, u Austriji na granici sa Slovenijom - padao je grad veličnine teniske loptice.

Idemo redom - u nedjelju se očekuje u BiH pretežno oblačno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Prije podne padavine uglavnom u Hercegovini, ponegdje na zapadu i sjeverozapadu Bosne, a poslije podne i u večernjim satima u cijeloj zemlji. Intenzivnije padavine se očekuju na jugozapadu Bosne, većem dijelu Hercegovine i na krajnjem sjeverozapadu Bosne. Vjetar slab do umjeren istočni i jugoistočni. Jutarnje temperature od 15 do 21, na jugu od 18 do 23, a dnevne od 24 do 30 stepeni.

 Zu ponedjel je najavljeno pretežno oblačno vrijeme s kišom i pljuskovima u većini područja. Jutarnje temperature od 13 do 19, na jugu od 18 do 23, a dnevne od 20 do 26, na jugu do 29 stepeni, javili su bh. meteorolozi. 

U susjedstvu Hrvatskoj i Sloveniji očekuje se slično vrijeme kao u BiH. U Hrvatskoj, recimo, očekuju prekide u saobraćaju i snadbjevanju električne energije. Posebno u Istri i Kvarneru,...

“Mjestimice grmljavinsko nevrijeme praćeno obilnom kišom i olujnim vjetrom. Poduzmite mjere samozaštite i djelujte prema savjetima danim od strane nadležnih tijela. Rasprostranjene i izražene oluje su vjerojatne pri čemu postoji opasnost za život od munja, tuče, bujičnih poplava i olujnog vjetra. Treba očekivati prekide u prometu te prekide u opskrbi energijom. Također je moguć značajniji prekid uobičajenih ruta prometovanja. Izbjegavajte putovanja koja nisu od iznimne važnosti”, navodi se na stranicama Meteoalarma.

Na dugoročnoj vremenskoj prognozi DHMZ-a Hrvastske moglo se već prije nekoliko dana vidjeti kako će nedjelju obilježiti loše vrijeme.

Razmjere tog vremena danas je otkrila slovenska Facebook stranica Neurje.si s objavom iz mjesta Wildon pored Graza gdje je pao grad promjera sedam centimetara.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije