Starac zbog ljubomore ubio 32 godine mlađu ženu

Radiosarajevo.ba
Starac zbog ljubomore ubio 32 godine mlađu ženu
Foto: RAS Srbija / Ilustracija

Petar Živanović hicima iz lovačke puške ubio je partnericu Sanju Janković u selu Svileuva kod Koceljeve u Srbiji. Zločin se dogodio u noći sa subote na nedjelju oko 3 ujutro.

Pretpostavlja se da je 74-godišnji Petar ubio 32 godine mlađu Sanju zbog ljubomore. Ona je došla kući iz noćnog izlaska, nakon čega su se posvađali.

Sudeći prema snimci koju je Sanja objavila na Facebooku, ona je te noći bila u kafiću s dvojicom muškaraca. Petar je izgubio kontrolu, uzeo pušku i ispalio smrtonosne hice. Pušku je posjedovao legalno.

Bio je strašno zaljubljen u nju

Mještani Svileuve kažu da su Petar i Sanja godinama bili u ljubavnoj vezi unatoč velikoj razlici u godinama.

"Petru je prva žena preminula, kao i brat, a s četiri kćeri ne kontaktira. On je radio kao zidar, imao je svoje radnike i bio veoma cijenjen. Sanju je upoznao na nekom poslovnom putu u okolini Valjeva i doveo ju je tu", rekli su mještani.

"On je bio strašno zaljubljen u nju. Sve je po selu rasprodao zbog nje kako bi joj mogao osigurati lagodan život. Sve je njoj davao i nije žalio. Ostala mu je samo kuća i nešto malo zemlje. Priča se i da je Sanji kupio kuću", dodali su susjedi.

"Pravili su cirkus po selu"

"Sanja je bila mlada, a Petar, svjestan svojih godina, ljubomoran. Događalo se i ranije da se svađaju, pravili su cirkus po selu. Tko zna, možda je umislio da ga ona vara ili da ga iskorištava samo za novac. Moguće je i da ga je htjela ostaviti, a da on to nije mogao podnijeti", zaključili su susjedi.
 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije