Stani kravo, policija: Milka i Danica bježale su im satima

Radiosarajevo.ba
Stani kravo, policija: Milka i Danica bježale su im satima
Foto: 24sata.hr / Sve se dogodilo na autocesti A1 kraj Desinca

Slavko Holetić u utorak je otišao na obližnju farmu kupiti dvije krave, tačnije - francuske šarole, piše 24sata.hr.

Na putu kući, na autocesti A1 kraj Desinca, prikolica mu se prevrnula, a krave su ispale i pobjegle.

Došla je hrpa policajaca, ali i policajki. Međutim, bilo ih je prilično strah krava i nisu se trsili skočiti na njih. Naganjanje je trajalo puna tri sata, smije se Slavko Holetić (68) iz Donje Kupčine kraj Jastrebarskog.

„Očito su za moju staru prikolicu dvije krave bile previše i ona to nije izdržala. Odjednom mi se zaljuljao kombi, a prikolica se prevrnula. Okrenuo sam se nekoliko puta na cesti i imao sam sreće da se nitko nije zabio u mene. Kombi sam sklonio i brzo se vratio kod prikolice koja se rasula po cesti, a ljudi koji su se zaustavili pomogli su mi da skupim dijelove. Za to vrijeme, krave su, naravno, pobjegle. Odmah sam nazvao policiju“, rekao je Slavko.

Dodao je da sa sobom nije imao nikakvu šibu pa mu je bilo teško uhvatiti krave.

Međutim, ni s dolaskom policije stvari nisu bile nimalo jednostavnije. I oni su, kaže, došli bez ikakvih pomagala kojima bi se krave mogle ukrotiti.

„Policajke su se 'smrzle' i stisnule uz prikolicu. Policajci bi krenuli na krave, a onda kad bi se one namjerile na njih, oni bi ustuknuli i krave bi se ponovno vraćale na mjesto s kojeg su ispale. Pomicali smo se 500 metara sim pa tam“, kaže Slavko, prenosi 24sata.hr.

Na kraju je u pomoć stigao njegov sin. Sa sobom je ponio konop koji je trebalo kravama zakačiti oko vrata. Slavko je zamahnuo prema jednoj, a krava je, kaže, doslovno poludjela.

„Zaletjela se u mene nekoliko puta. Uganuo sam palac, a zabila mi se i u lakat. Na kraju smo obje krave uspjeli svezati i ukrcati u prikolicu“, kaže Slavko.

Jučer, kad su ga posjetili novinari 24sata.hr Slavko se već oporavio, a i krave, koje su odmah po dolasku kući dobile imena, zadovoljno su pasle na imanju.

„Milka i Danica! Ta imena im baš pašu. Sve moje krave imaju imena. Bavim se njima već 40 godina. Pričam s njima i njegujem ih. Kažem im: ‘Gdje ste, cure moje, lijepe moje’. I odmah su zadovoljnije. Tad daju i bolje mlijeko“, objasnio je farmer koji na svojem imanju ima 60 grla goveda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije