Šta se krije iza verbalnog napada na Zorana Milanovića: Madžar je imao plan

Radiosarajevo.ba
Šta se krije iza verbalnog napada na Zorana Milanovića: Madžar je imao plan
PrtScr / Sukob nakon sučeljavanja

Verbalni nasrtaj posebnog savjetnika predsjednice Republike Hrvatske za zdravstvo i sport Tomislava Madžara, na Zorana Milanovića, nakon završenog sučeljavanja s Kolindom Grabar-Kitarović u lobiju Hrvatske radiotelevizije, nije bio rezultat afekta ili nekontroliranog, naglo nabujalog adrenalina, već dio plana kojim se htjelo isprovocirati Milanovića na grubu fizičku reakciju – kaže za Telegram osoba koja dobro poznaje metode rada formalnog i neformalnog dijela predsjedničinog stožera, kojim je njen tim ojačan odmah nakon prvog, za nju neuspješnog izbornog kruga, piše Telegram.hr.

Savjetnik Kolinde Grabar-Kitarović napao Milanovića nakon emisije na HRT-u

Sagovornik Telegrama kaže kako je Madžar jedno vrijeme kao liječnik surađivao i sa SOA-om, kada je ondje bio i Milijan Brkić.

Njihova bliskost nije od jučer, obojica su dugo znaju i obojica su rođena u Ljubuškom, u Bosni i Hercegovini: Madžar 1979., a Brkić devet godina ranije, 1970.

Mislili su isprovocirati Milanovića

“Na temelju izrađenog psihičkog profila Zorana Milanovića, procjena je bila da bi ga se, grubim verbalnim napadom koji je izveo Madžar, lako moglo isprovocirati na nekontroliranu reakciju”, objašnjava sagovornik Telegrama. “No, prevarili su se. Milanović nije upao u zamku, odlično se snašao i plan je propao. Sada to ide na štetu predsjednice”, kaže.

A da je šeta prilična svjedoči i sinoćnja objava na Twitteru Nikole Jelića, šefa stožera Milanovićeve izborne kampanje da se Ivan Anušić, voditelj suparničkog stožera, ispričao zbog ponašanja Madžara. Anušić je tako, ni kriv ni dužan, po drugi put u nekoliko dana morao vaditi kestenje iz vatre.

Prvi put to je bilo kad se bez njegovog znanja, tijekom sučeljavanja dvoje kandidata za predsjednika Republike Hrvatske na RTL televiziji, savjetnica predsjednice RH, Renata Margaretić Urlić, ponijela poput suca u ringu kada prekida meč tehničkim nokautom. Ona je naime, kako je tada pojasnilo vodstvo RTL-a, zatražila prekid sučeljavanja Kolinde Grabar Kitarović i Zorana Milanovića ”zbog produljenog trajanja i umora predsjednice”.

Više o ovoj temi čitajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije