SRS: Šešelj je gazio ustašku zastavu i rekao da im j*** majku ustašku

Radiosarajevo.ba
SRS: Šešelj je gazio ustašku zastavu i rekao da im j*** majku ustašku
Twitter / Vojislav Šešelj
Predsjednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj psovao je hrvatsku delegaciju koja boravi u posjeti Srbiji i gazio je hrvatsku zastavu u Skupštini Srbije. Ovu informaciju je objavila Srpska radikalna stranka.

Potpuno sramotno je da je SRS ovo izdao kao saopćenje u kojem navode da je Šešelj kazao - Šešelj im je prišao i rekao: Sad sam vam tamo napolju izgazio ustašku zastavu , j**** vam majku ustašku", navodi se u saopćenju.

"Šešelj je na ulazu u Narodnu Skupštinu ugledao hrvatsku zastavu, pritrčao je, oborio steg na beton, pokušao da iscjepa zastavu, a onda su je on i poslanik Filip Stojanović gazili", navodi se u saopćenju stranke.

Prtscr_saopcenje.PNG - undefined

Saopćenje stranke

Dodaje se i: "pet članova osiguranja nije moglo da im otme zastavu".

Šešelj je nakon toga ušao u skupštinsko predvorje, gdje se nalazila delegacija hrvatskog Sabora. On im je, kako navode radikali, prišao i rekao da je "izgazio ustašku zastavu" i uputio psovke.

U holu Narodne Skupštine nalazio se veliki broj novinarskih ekipa koje su pratile posjetu hrvatske delegacije, ali niko nije potvrdio da je vidio taj događaj.

Političarka SRS-a Vjerica Radeta napisala je na Twitteru da će ta stranka 6. maja održati miting u Hrtkovcima, mjestu u Vojvodini u kome je predsjednik SRS-a Vojislav Šešelj prije 26 godina, prema pravosnažnoj presudi suda u Hagu, počinio ratni zločin.

O ovom incidentu oglasila se i Vlada Hrvatske koja je osudila ovaj postupak u Beogradu.  Delegacija je prekinula službenu posjetu Srbiji i odlučila se vratiti u Zagreb.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije