Srbijanski rukometaš poludio nakon poroda žene, ljekarima pravio haos

Radiosarajevo.ba
Srbijanski rukometaš poludio nakon poroda žene, ljekarima pravio haos
RAS Srbija / Porodilište u Beogradu

Prava drama odvijala se prije dva dana u večernjim satima na Klinici za ginekologiju u Beogradu, u Višegradskoj ulici, kada je zaručnica proslavljenog srbijanskog rukometnog reprezentativca uslijed komplikacija rodila bebu u 22. sedmici trudnoće. Beba je je bila teška samo 600 grama.

Izbezumljeni rukometaš upao je u porodilište pokušavši razvaliti vrata, vikao je, svaljivao krivicu na ljekare, a potom ušao čak i u rađaonicu gdje je civilima pristup zabranjen, piše Blic.

U petak navečer je zaručnica poznatog sportaša iz jedne beogradske bolnice prebačena na Kliniku zbog komplikacija u trudnoći. Dobila je terapiju i ostala u bolnici.

Drama je počela u nedjelju navečer, pola sata prije ponoći kada su ljekari nakon pregleda trudnice zaključili da je stanje jako loše te je ona hitno prebačena u rađaonicu, te je započeo prijevremeni porod.

Nekoliko minuta kasnije njen je zaručnik stigao u bolnicu i prema izjavama dežurnih liječnika, s vrata je počeo praviti haos.

- Pokušao je razvaliti glavna ulazna vrata, koja se, inače, zaključavaju u 22 sata, ali to mu nije pošlo za rukom, pa je lupao i pokušavao ih nasilno otvoriti. Onda je pronašao sporedni ulaz i s još dvije žene ušao u bolnicu - ispričala je dr. Aleksandra Matvejević Rajić.

Uputio se pravo na odjel, na kojemu je ležala njegova zaručnica, ali nije je pronašao.

- Urlao je i šutao vrata, budio žene koje su spavale. Valjda mu je neko rekao da mu zaručnica nije tu, pa je otišao na treći sprat. Ušao je unutra iako je civilima ulaz zabranjen. Čim je kročio na odjel počeo je vikati na nas. Urlao je da smo mu ubili dijete, nazivao nas pogrdnim imenima. Šutao je sve što mu se nalazilo na putu - kroz suze i još uvijek u šoku se prisjetila dr. Matejević Rajić.

- Na kraju su ga samo jedna staklena vrata dijelila od žene koja je u tom trenutku rađala i koja se jako uznemirila zbog njegove vike i urlanja. To je veliki i krupan čovjek, a u nedjelju su sve same žene bile dežurne. U jednom trenutku krenuo je na kolegicu, koja je u rukama imala nekakvu šipku i njome se branila. Ja sam mu u tom trenutku nešto govorila, da treba izaći, da nas ostavi na miru. Na kraju su ga te dve devojke, koje su bile sa njim, smirile i odvukle napolje - ispričala je ginekologinja.

 Neki mediji su prenijeli da se radi o bivšem reprezentativcu Jugoslavije u rukometu Nedeljku Jovanoviću (47).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije