Srbijanska policija opkolila monstruma: Čeka se hapšenje "Malčanskog berberina"

Radiosarajevo.ba
Srbijanska policija opkolila monstruma: Čeka se hapšenje "Malčanskog berberina"
Foto: Novosti.rs / Ilustracija

U jednom selu u okolini Knjaževca u Srbiji, u obijenoj kući, pronađena je kosa za koju se sumnja da je od dvanaestogodišnjakinje (12) koja je nestala prije pet dana u naselju Brzi Brod kod Niša.

Kako javlja KurirNinoslav Jovanović zvan Malčanski berberin koji je godinama bio u zatvoru zbog silovanja maloljetnice je osumnjičen za ovaj grozan zločin. On je lociran u kuću u selu Orešac kod Knjaževaca u kojoj su prema svemu sudeći prenoćili oteta djevojčica i njen otmičar.

Na terenu su mještani i policija, kuća je opkoljena te se čeka da otmičar bude uhapšen. Forenzičari detaljno ispitaju svaki kutak, a sumnja se da je to mjesto gdje je otmičar ošišao dvanaestogodišnju djevojčicu.

Malčanski berberin je lociran i čeka se na njegovo hapšenje. Policija, mještani, žandarmerija su na terenu i čeka se da otmičar bude uhapšen.

Jovanović je 2006. godine osuđen na 15 godina zatvora jer je silovao 12-godišnjakinju iz Niša, dok je drugu iz Gornje Vrežine pokušao. Svojim žrtvama bi prije napada rezao kosu, a vještaci su utvrdili da iako se ne radi o psihički bolesnoj osobi, Jovanović pokazuje simptome psihopatije.

Isto tako ustvrdili su još tada da će zasigurno počiniti novi zločin čim izađe na slobodnu. Unatoč tomu prošle godine je izašao iz zatvora nakon što mu je Vrhovni sud smanjio kaznu.

Nesretne Monike Karimanović nema već šest dana, a u potragu se uključilo 200 pripadnika MUP-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije