Srbijanka usred Dubrovnika provocirala: Ovo je Srbija

Radiosarajevo.ba
Srbijanka usred Dubrovnika provocirala: Ovo je Srbija

Slobodna Dalmacija prenosi incident kojim su jako uvrijeđeni. Navode da su u Hrvatsku svi gosti dobrodošli, neovisno koje su nacionalnosti, te da bi voljeli da što više ljudi dolazi, bez obzira odakle su.

Međutim, doći u Dubrovnik, šetati Stradunom i nazivati taj grad srpskim i pozivati glasno na nova osvajanja i o tome postavljati videa na Facebooku dok ste u biseru hrvatskog turizma - prilično je nepromišljeno i zlonamjerno, piše Slobodna Dalmacija navodeći da je upravo to učinila izvjesna Vesna Pešić.

"Ovo je srpski grad Dubrovnik. Osnovala su ga srpska plemena Travunjana, Zahumljana i Konavljana i dala mu ime Dubrava po gustoj, hrastovoj šumi", kaže Vesna u videu dok hoda Dubrovnikom.



Objavila je još nekoliko postova:

"U ovom gradu oduvek se govorio prvo srpski jezik, potom italijanski a onda u manjem broju neki ostali jezici. Naravno, o novokomponovanim jezicima nije bilo ni reći. Ovde je na srpskom jeziku srpske knjige štampala Srpska dubrovacka štamparija a najveći dubrovački pesnik beše Srbin Ivo Gundulic. (Konačno, ovde u ruci ja držim malu Vincansku boginju i roman Itake! Tu je i marama sa Vincanskim pismom. Moji pratioci svuda po svetu) - napisala je na svom profilu.

Čak su joj i njeni sunarodnjaci pisali u komentarima da provocira. Više možete pročitati na sljedećem linku.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije