Srbija: Vozač odvukao cisternu na pranje i zatekao nevjerovatan prizor

Radiosarajevo.ba
Srbija: Vozač odvukao cisternu na pranje i zatekao nevjerovatan prizor
Foto: Kurir / Vatrogasci izvlače migrante

Četiri migranta pronađena su bez svijesti i u teškom stanju u cisterni u Futogu i ljekari im se bore za život, nezvanično saznaje Kurir.

Vozač je odvezao praznu cisternu na pranje a kad su radnici počeli svoj posao imali su šta i da vide - šok! Unutar cisterne vidjeli su četiri migranta bez svijesti i odmah su pozvali pomoć.

Njih četvorica sakrili su se u kamionskoj cisterni i pronađeni su u Futogu, a morali su da ih izvlače vatrogasci.

"Dobili smo poziv od policije oko 12 sato, da su u Futogu, pronađene četiri muške osobe u teškom stanju. Nakon izlaska naše četiri ekipe na teren, pronađene su četiri NN muške osobe, starost između 20 i 30 godina, u teškom opštem stanju, bez svijesti i svi su preveženi na reanimaciju Urgentnog centra", kaže za dr. Ivana Ramović, glasnogovornica Hitne pomoći Novi Sad.

 U Urgentnom centru KC Vojvodine, glasnogovornik Siniša Knežević potvrdio je da su primljene četiri muške osobe.

"Oni su primljeni sa znacima toplotnog udara i hipoksije. Svi pacijenti su životno ugroženi i nalaze se na Odjeljenju intenzivne terapije Urgentnog centra KCV gdje se sprovode mjere reanimacije i intenzivne njege i liječenja", kaže Knežević.

Kako Kurir saznaje, cisterna je slovenačkih registarskih tablica.

"Vozač se vraćao sa Kosova, gdje je odvezao šećer. Kada se vraćao, zastajao je praveći pauzu. On tvrdi da nije znao za "sakrivene putnike", i da prepostavlja da su se možda ukrcali kada je pravio pauze. Inače, migranti su Afganistanci, koji su imali dokumenta u torbi", kaže izvor Kurir

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije