Srbija: Uhapšen ubica studenta iz BiH

Radiosarajevo.ba
Srbija: Uhapšen ubica studenta iz BiH
Blic.rs / Marko Radović (desno)

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su muškarca G.A. (34) iz Beograda zbog postojanja osnova sumnje da je sinoć u Zemunu ubio dvadesetčetvorogodišnjeg studenta Marka Radovića iz Bosne i Hercegovine.

Osumnjičeni je nakon ubistva pobjegao, ali je brzom akcijom policije pronađen i uhapšen. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Podsjećamo, Marko Radović (24), student iz Bosne i Hercegovine sinoć je ubijen u Ševinoj ulici u Zemunu, u kući u koju se doselio prije četiri godine. Prema riječima prvih komšija, u stan nije dovodio sumnjivo društvo, u njemu je živio kao podstanar, a o Radoviću imaju samo riječi hvale.

Prema prvim informacijama, ubistvu su najvjerovatnije prethodile svađa i tuča u stanu. Svađu je čuo komšija koji je živio pored njega, piše Blic.rs.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije