Srbija tuguje nad Bojanom koju je usmrtio vozač Forda: Umrla je dan poslije nesreće

Radiosarajevo.ba
Srbija tuguje nad Bojanom koju je usmrtio vozač Forda: Umrla je dan poslije nesreće
Facebook / Bojana Stanković

Darko J. (32) uhapšen je jučer u Srbiji zbog sumnje da je 30. januara oko 17.50 sati u Velikoj Moštanici kod Beograda, Ford Fokusom udario Bojanu Stanković (34) i pobjegao.

Žena, koja je bila samohrana majka, preminula je dan kasnije.

Darko J. uhapšen je u Maloj Ivanči pošto je tamo pronađen automobil kojim je, kako se sumnja, usmrtio Bojanu Stanković.

"Policija je na osnovu video-snimaka otkrila koji auto je pregazio ženu. Pronađeni Ford imao je vidljiva oštećenja, za koja se pretpostavlja da su nastala prilikom udarca", rekao je izvor i dodao da je policija ubrzo po pronalasku vozila uhapsila i osumnjičenog, prenosi Kurir.

Pretpostavlja se da je Stankovićeva udarena velikom brzinom.

"Na nekim snimcima se može primijetiti da je vozio čak i 160 na sat. Žena je udarena kada je izašla iz minibusa i pokušala da prijeđe ulicu", rekao je sagovornik.

Tog dana se vraćala s posla.

"Radila je u fast foodu u Žarkovu. Brat je čak i prošao tuda ne znajući da je baš ona pregažena", priča Katarina, Bojanina sestra, i dodaje da je ona bila samohrana majka.

"Zbog njene kćerke moramo da budemo jaki, ali ne znam kako. Majku joj niko ne može zamijeniti", priča sestra.

Katarina kaže da su joj rekli da je Bojana poslije nesreće bila svjesna, ali da nije mogla da govori.

"Kružile su razne priče, a među njima i da su se svi razbježali nakon nesreće, te da je tek kasnije čovjek prišao i pokušao da joj pomogne. Ona je od udarca bila sva slomljena, a umrla je od unutrašnjeg krvarenja", kaže Katarina i dodaje: "Tom vozaču ne mogu da oprostim".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije