Srbija se bori sa poplavama: Evakuacija stanovništva

Radiosarajevo.ba
Srbija se bori sa poplavama: Evakuacija stanovništva
Tanjug / Proglašeno vanredno stanje
Jako nevrijeme praćeno olujnim vjetrom i gradom sinoć je zahvatilo općinu Aranđelovac u Srbiji, uvedeno je vanredno stanje. Nekoliko građana je evakuisano iz svojih domova i putničkih vozila, piše b92.

Sve osobe koju su evakuirane iz svojih domova i vozila nakon snažnog nevremena, zbrinute su na bezbjednom mjestu. Kako je rečeno u Tanjugu u Vatrogasnoj jedinici Aranđelovac, prošle noći pripadnici ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije su više puta intervenirale, a tom prilikom je pet osoba evakuisano iz putničkih vozila, te majka sa dvoje djece iz stambene zgrade.

Ispumpavanje vode rađeno je 15 puta na najkritičnijim mjestima, urađena je i intervencija u parku gdje je voda dostigla visinu skoro pola metra. 

Tokom dana situacija se stabilizirala, najveći problemi su šuta i mulj koje je nanijela voda. Prema prognozama tokom noći se očekuju nove padavine u Aranđelovcu, a meteorolozi su javili da će kiša padati i u ponedjeljak, ali ne bi trebalo biti istog intenziteta kao prethodne večeri.

Prošle noći u Aranđelovcu palo je 77 litara kiše na jedan kvadratni metar, usljed čega je došlo do izlijevanja vode iz kanalizacionih cijevi. Rano jutros je u toj općini proglašeno vanredno stanje.



Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije