Srbija: Otkriven razlog ubistva bivšeg vođe navijača Partizana?

Radiosarajevo.ba
Srbija: Otkriven razlog ubistva bivšeg vođe navijača Partizana?
Foto: RAS Srbija / Ilustracija/Ljubomir Marković Kića

Namjera Ljubomira Markovića zvanog Kića o osnivanju nove navijačke skupine i tako "uzme" ljude ostalim crno-bijelim frakcijama bila je možda okidač za njegovu okrutnu likvidaciju u petak navečer - prenosi srpski Kurir.

Ubistvo na benzinskoj pumpi u Beogradu: Ubijen bivši vođa navijača Partizana

Formiranje nove grupe i borba za tribine bili su vidljivi na prethodnim utakmicama. Marković je bio odvojen od ostalih, a ekipu oko njega činili su ljudi iz ostalih frakcija.

"Teško je reći da li je to motiv za likvidaciju", navodi sugovornik blizak istrazi za medije.

"Ipak, prestiž na stadionima nosi sa sobom velike privilegije. Tu se "muljaju" razni poslovi, od osiguranja do ostalih poslova, koji su s druge strane zakona. Tijekom vikenda ispitano je dosta Kićinih poznanika i prijatelja, od onih koji su s njim igrali mali nogomet te kobne večeri do onih iz suprotstavljenih frakcija. Marković je navodno namjeravao formirati novu navijačku grupu i krenuo je u realizaciju tog plana.

Beograd: Objavljen snimak brutalne likvidacije bivšeg vođe navijača Partizana

O tome se dogovarao sa Goran Klještanom, zvanim Boske, vođom navijačke grupe “Šedouz”. Formiranje te grupe malo je usporila smrt Gorana Klještana, koji je prije nepunih mjesec dana preminuo u teretani od srčanog udara. Bosketovu ulogu trebao je naslijediti njegov brat Darko i s Markovićem osnovati tu novu navijačku grupu. Navodno, prišli su im ne samo pripadnici “Šedouza”, već i nekih drugih grupa, što se momcima koji sebe smatraju vođama “grobara” nije svidjelo, jer ne žele gubiti “vojsku” koja će za njih odrađivati mnoge poslove", objašnjava sugovornik, piše Express.hr.

Tekst možete nastaviti čitati ovdje

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije