Srbija nastavlja jačati vojsku: Vulin posjetio FAP i donio nove poslove

Radiosarajevo.ba
Srbija nastavlja jačati vojsku: Vulin posjetio FAP i donio nove poslove

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin obišao je privredno društvo "FAP Korporacija" a.d. Priboj, gdje je između tog preduzeća i Uprave za odbrambene tehnologije Sektora za materijalne resurse Ministarstva odbrane Srbije potpisan ugovor o modernizaciji borbenog oklopnog vozila Vojske Srbije, poznatijeg kao BOV.

"S velikim ponosom moram da kažem da je FAP ušao u jednu potpuno novu tehnološku ligu. To je veliki napredak za nas da je FAP u stanju da  se modernizira i da, ono što je do njega, u potpunosti unaprijedi borbeno oklopno vozilo pješadije, da je u stanju da remontuje naše 'ognjeve', da na veoma zahtjevnom tržištu uvijek bude prvi i da uvijek bude u stanju da ispuni svaki zahtjev Vojske Srbije", rekao je Vulin.

vulin_FAP_05_MOS.jpg - undefined

Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

On je dodao da će do kraja ove godine FAP samo sa Vojskom Srbije ugovoriti poslove vrijedne oko četiri miliona eura, što "garantuje i opstanak FAP-a i ljudi u Priboju".

Generalni direktor "FAP Korporacije" Ranko Vuković istakao je da će potpisanim ugovorom između FAP-a i Uprave za odbrambene tehnologije, čija je vrijednost 220 miliona dinara (1,87 miliona eura), Vojska Srbije dobiti modernizovana vozila, a FAP posao.

Vuković podsjeća da je FAP dosad radio brojne modernizacije na vozilima Vojske Srbije i po pitanju kvaliteta i sigurnosti, ali da je prvi put u historiji FAP-a dobijeno integriranje i modernizacija borbenog sistema. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije