Spremajte se za Hrvatsku: Ministar turizma otkrio kada će biti otvorene granice s BiH

Radiosarajevo.ba
Spremajte se za Hrvatsku: Ministar turizma otkrio kada će biti otvorene granice s BiH

Europska komisija preporučila je da se ukinu granične kontrole unutar šengenskog prostora od 15. juna, otvore vanjske granice za zemlje jugoistočne Europe od 1. jula te postupno otvore vanjske granice za građane ostalih trećih zemalja ovisno od njihove epidemiološke situacije.

Komisija također preporučuje da se ukinu ograničenja za putovanja u EU za građane Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Srbije od 1. jula "budući da je njihova epidemiološka situacija slična ili bolja nego što je u EU-u".

Ovo je ponovio i hrvatski ministar turizma Gari Cappelli koji je za RTL otkrio i da će granice ove zemlje biti nešto ranije otvorene za državljane BiH.

"Do kraja juna sigurno će biti otvoreno, naročito hotelijeri Makarske i ovaj dio, dakle osobno su me u zadnjih par dana nazvali. Insistiraju da što prije otvarimo granicu prema Bosni i Hercegovini jer ima jako puno interesa, ja mislim da ćemo i prije, negdje oko 22-23. juna, najkasnije 25. juna s BiH otvoriti granicu", rekao je za RTL hrvatski ministar turizma Gari Cappelli.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije