Hrvatska / Split gori: Planula cisterna, evakuirani objekti, zatvoren saobraćaj

17. 07. 2017. u 22:25:00 Fena

Shares:0

Požar nošen jakom burom zahvatio je predvečer splitske čertvrti Dračevac, Mejaše i Kilu, gdje vojska, vatrogasci i građani pokušavaju ugasiti buktinju, a vatra je došla do trgovačkog centra City Centra One koji je evakuiran.

Od vatrogasaca Hina večeras saznaje kako gori oko benzinske pumpe na Dračevcu, a vatra je stigla i do stambenih četvrti Mejaša i Kile do POS-ovih zgrada. Stanari gase vatru u želji da spriječe veću štetu.

Vatra prijeti i zgradi Općinskoga suda na Dračevcu.

Večeras je za sav saobraćaj zatvoreno i splitsko križanje Zbora narodne garde i Domovinskog rata. Split je tako trenutno potpuno odsječen od juga jer se automobilom ne može ni prema Omišu ni prema Zagori.

Neslužbeno se doznaje i kako eksplozije koje se čuju potječu od vozila Čistoće koja je zahvatila vatra.

Od vatrogasaca se doznaje da se izrađuju planovi obrane benzinskih stanica na ulazu u Split.

Upozoravaju se građani da ne budu u blizini pumpi pogotovo one na Smokoviku jer je ondje najteže.

Istovremeno, hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je u ponedjeljak navečer da se čini sve što je moguće da bi se spriječili veći razmjeri štete izazvani požarima u Dalmaciji te najavio da će Hrvatska, ako bude potrebno i ako tako procjene službe, iskoristiti mehanizme civilne zaštite i obrane od požara na europskoj razini.

"Ako se požari nastave i ako bude potrebno, i ako tako procijene naše službe, naravno da ćemo iskoristiti kvalitetne odnose koje imamo s drugim zemljama i iskoristiti mehanizme civilne zaštite te obrane od požara na europskoj razini kako bi nam eventualno pritekle u pomoć druge zemlje kao što i mi znamo često pomoći drugima", rekao je Plenković.

Tagovi: Hrvatska video Split

NEMA KOMENTARA