Prve informacije iz Albanije: Troje mrtvih,150 povrijeđenih, potres se osjetio i u BiH

Radiosarajevo.ba
Prve informacije iz Albanije: Troje mrtvih,150 povrijeđenih, potres se osjetio i u BiH
FOTO: Ora News / Potres ostavio teške posljedice

Najmanje tri osobe su poginule u snažnom zemljotresu koji je jutros pogodio Albaniju. Albanski premijer Edi Rama stigao je u Drač, koji je najviše pogođen snažnim zemljotresom. Najmanje 150 osoba je povrijeđeno, prenose agencije.

Zemljotres se osjetio i u Bosni i Hercegovini. Stanovnici Sarajeva i drugih bh. gradova na društvenim mrežama opisuju šta se sve dogodilo oko 3.55 sati, kada je javljeno da je zemljotres 6,4 po Richteru pogodio Drač. 

Strahovit zemljotres uzdrmao Albaniju, osjetio se i u BiH

Zemljotres magnitude 6,4 pogodio je Albaniju, a podrhtavanje tla osjetilo se i u Bosni i Hercegovini. Prema informacijama svjetskih medija, ovim zemljotresom pogođeno je čak devet država, osim Albanije i BiH, još Bugarska, Hrvatska, Italija, Kosovo, Crna Gora, Srbija, Sjeverna Makedonija i Albanija.

"Kada sam se probudio, osim lustera i slike su se pomjerale na zidu", samo je jedan od komentara.  

Dve žrtve su žene u Draču, a jedna u mjestu Tumane, kod Drača. Epicentar dva zemljotresa, jačine 6,4 i 6,5 stepena, bio je nedaleko od Drača, prenosi albanski Tom Chanel.

Potresna snimka iz Albanije: Spasitelji pokušavaju da izvuku mališana iz ruševina

Dva snažna zemljotresa pogodila su Albaniju jutros u razmaku od tri sata, ali i region. Kako smo već javili, zemljotres se osjetio i širom Bosne i Hercegovine, a lokalni mediji javili su da je jedna osoba poginula, dok je više od 150 povrijeđenih.

Povrijeđeno je najmanje 150 osoba, porušene su najmanje dvije zgrade, a brojne su oštećene.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije