Slovenac snima film za Hrvate: Jasenovac kao partizanski logor

Fena
Slovenac snima film za Hrvate: Jasenovac kao partizanski logor
/ Foto: Modzzak/wiki
Slovenski publicist Roman Leljak, poznat po publikacijama s temama iz "udbaških arhiva" i otkrićima vezanim uz masovne grobnice iz vremena poslije Drugog svjetskog rata, izjavio je kako radi na pripremama za novi film.

Tema će biti "Jasenovac kao partizanski logor" koji je, po njegovim riječima, zatvoren tek 1948. godine na osnovi naredbe Josipa Broza Tita.

U razgovoru za privatnu televiziju TOP-TV, Leljak je kazao da u dogovoru sa suradnicima u Hrvatskoj priprema snimanje posebnog filma o Jasenovcu kao "partizanskom logoru".

To će biti film prvenstveno za hrvatsko tržište, kazao je Leljak, dodavši da je Jasenovac kao ustaški logor za Hrvatsku "bolna točka", ali da postoje dokazi da je zatvoren tek 1948. godine, tri godine nakon rata.

Film će se, po njegovim riječima, baviti "jasenovačkim partizanskim logorom" od 9. maja 1945. godine do 21. avusta 1948. godine, kada je kako tvrdi Leljak, Tito naredio njegovo zatvaranje.

Leljak je zadnjih godina objavio niz knjiga s tematikom djelovanja tajnih službi iz vremena komunizma, te o ratnim i poratnim likvidacijama i masovnim grobnicama iz tog perioda u Sloveniji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije