Srbija / Sjećanje na djevojčicu Tijanu koja je postala simbol stradanja djece u regionu

07. 08. 2018. u 10:53:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Tijana Jurić (15) ubijena je u noći između 25. i 26. jula 2014. godine, a 12 dana porodica, Srbija i cijela regija su se nadali da je djevojčica živa. Međutim 7. augusta njeno tijelo je pronađeno na zapuštenom smetljištu u naselju Čonoplja u općini Sombor.

Dijete, koje je svima pomagalo u najtežim trenucima, oteo je Dragan Đurić (38) u Bajmoku, piše Telegraf.

Tijana je svojom ozbiljnošću svima davala snagu, a monstrum joj je okončao život na najbrutalniji način. Đurić je anđela prvo udario kolima, zatim je tukao, seksualno zlostavljao i zakopao na deponiji.

Sjećanje na djevojčicu koja je postala simbol stradanja djece u regiji ne blijedi. Tijanin otac Igor Jurić u svakoj prilici napominje da vrijeme ne može da izliječi njihove rane i ne odustaje od borbe za povećanje bezbjednosti djece i pooštravanje kazni ubicama.

Igor je osnovao Fondaciju Tijana Jurić i koristi svaki moment da najodgovornije ljude u Srbiji i inostranstvu pozove da preduzmu i urade nešto kako bi Tijanina smrt, kao i smrt svakog djeteta dobila smisao, da iz toga izvučemo neku pouku i ne dozvolimo da se nijednom djetetu tako nešto dogodi.

Tijelo Tijane Jurić pronađeno je oko ponoći 7. augusta 2014. godine.

Ubica Dragan Đurić zatim je osuđen na 40 godina zatvora.

Đurić, inače rođeni Zrenjaninac, živio je u selu Aleksa Šantić, u blizini Bajmoka. Ovaj kasapin, težak više od 100 kilograma i visok više od dva metra, radio je u jednoj mesari u Beogradu, gdje je u miru, bez trunke kajanja, pravio kobasice i u trenutku kada je šest policajaca došlo da ga liše slobode.

On ih je odveo do improvizovanog smetljišta uz lokalni put koji vodi od Svetozara Miletića prema Čonoplji, na 23 kilometra od mjesta na kojem je Tijana oteta u Bajmokum gdje je demonstrirao hladnokrvnost i nimalo nervoze.

Đurić je priznao svirepi zločin, od kada se nalazi u zatvoru u Padinskoj Skeli. Tamo ga posjećuje samo majka.

NEMA KOMENTARA