Sin Ratka Mladića otkrio kakve probleme ima osuđeni ratni zločinac u Hagu

Radiosarajevo.ba
Sin Ratka Mladića otkrio kakve probleme ima osuđeni ratni zločinac u Hagu
Twitter / Ratko Mladić

Darko Mladić, sin bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske i osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića, očekuje da će njegov otac sljedeće godine iz Haga biti pušten na slobodu.

Zahtjev za njegovo liječenje u Srbiji odbijen je u junu, a Darko je za Informer govorio o zdravstvenom stanju Ratka i njegovim, navodno, novim problemima.  

“U suštini zdravstveno stanje Ratka je nepromijenjeno. Ništa bolje, ali na svu sreću ništa gore. Ima iste problem, odumiranje ćelija u mozgu usljed višestrujnih moždanih udara. Kako nam je Ratko rekao u telefonskom razgovoru prije desetak dana, snimali su mu glavu. Tražili smo snimke i medicinski izvještaj da bi vidjeli kakvo je sada stanje. Uz to ima i visok krvni pritisak, na žalost ljekari u Hagu smatraju da je to bezazleno. Iako naši ljekari upozoravaju da mogu izazvati ozbiljne probleme. Utvrđeno je da ima početak demencije", kazao je Darko Mladić.

Podsjetimo, Mladić je osuđen na doživotnu robiju zbog genocida u Srebrenici i drugih ratnih zločina počinjenih na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije