Sestre čija su tijela nađena kraj Ugljana zajedno počinile samoubistvo

Radiosarajevo.ba
Sestre čija su tijela nađena kraj Ugljana zajedno počinile samoubistvo
Foto: Arbela Travel / Otok Ugljan

Dvije sestre čija su tijela nađena kod otoka Ugljana u Hrvatskoj ostavile su iza sebe oproštajno pismo iz kojega je jasno da su se dogovorile da će si oduzeti život.

Objavila je to Slobodna Dalmacija pozivajući se na Županijsko državno odvjetništvo u Zadru koje vodi istragu, dok su ranije izvori iz ŽDO-a kazali da je vjerojatno jedna sestra umrla od srčanog udara, dok se druga ubila nakon što je nije uspjela spasiti.

No, prema novim informacijama sestre su se ubile tako što su na sebe stavile naprtnjače i torbe pune kamenja te ušle u more. Sve se dogodilo prije oko pet, šest dana. Obdukcija je potvrdila da su obje umrle uslijed utapanja.

Radi se o Miroslavi i Marici V. starima 53 i 58 godina iz Osijeka.

Sestre su imale apartmane u mjestu Ždrelac na otoku Pašmanu. Što piše u njihovom oproštajnom pismu nije objavljeno, no Slobodna Dalmacija javlja kako se prema onome što u njemu piše čini da se radi o ritualnom odlasku u smrt.

Prije mjesec dana u Zadru se ubila dva prijatelja - 18. septembra u automobilu kod Zadra nađena su mrtva dva mladića. Kako se utvrdilo istragom dvojica najboljih prijatelja u dobi od 22 i 23 godine izvršili su samoubistvo tako da su se zatvorili u automobil zadarskih registracija u šumi na Musapstanu i u njega sproveli plin iz ispušnog sustava.

U autu su pronađene plastične vrećice kojima su začepljeni svi otvori u autu, a na auspuh je bila spojena plastična cijev, dio perilice rublja. Bili su odjeveni u ležernu odjeću sa sunčanim naočalama. Na mjestu nesreće nije pronađen alkohol, a mladići navodno nisu bili ni pod utjecajem opijata, podsjeća Index.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije