Šešeljev tjelohranitelj bejzbol palicom udario člana Dveri ispred parlamenta

Radiosarajevo.ba
Šešeljev tjelohranitelj bejzbol palicom udario člana Dveri ispred parlamenta
PrtScr / Incident ispred Skupštine Srbije

Tjelohranitelj Vojislava Šešelja napao je jučer bejzbol palicom pripadnika desničarske stranke Dveri ispred zgrade parlamenta uoči rasprave o Kosovu.

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je na skupštini da je u došlo vrijeme izbora "između slatkih laži i gorke istine“ o Kosovu i upozorio da će Srbija izgubiti sve ako ne postigne kompromis s Albancima, javlja Hina.

"Zamrznuti konflikt nije rješenje i Albanci ga neće. Samo je pitanje dana i mjeseca kad će napasti Srbe na sjeveru Kosova jer oni ne mogu izdržati zamrznuti konflikt“, rekao je Vučić na izvanrednoj sjednici parlamenta.

"Ne postignemo li kompromis izgubit ćemo sve“, upozorio je zastupnike i najavio da će u tome slučaju o rješenju spora odlučiti građani na referendumu.

Po njegovim riječima, Srbi i Albanci su u pat poziciji, a ukidanje carina koje je Kosovo uvelo Srbiji uvjet je da se srpska strana vrati za pregovarački stol.

Dvoipolsatni govor i izvješće o Kosovu završio je pitanjem "postoji li neki junak“ koji će vratiti Kosovo pod vlast Srbije. "Pokažite mi ga, jer ja nisam u stanju“, rekao je Vučić.

Sjednicu posvećenu Kosovu bojkotira dio opozicionih stranaka okupljenih u Savez za Srbiju. Opozicioni političari su ranije u ponedjeljak ocijenili da će sjednica biti "farsa“ i Vučićev "politički rijaliti“, jer se rasprava vodi šest godina poslije postizanja Briselskog sporazuma o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

Poslije Vučićevog govora uslijedila je rasprava, a sjednica će se nastaviti i u utorak.

Ispred parlamenta se uoči sjednice dogodio incident kada je vozač i tjelohranitelj vođe radikala i haškog osuđenika Vojislava Šešelja bejzbol palicom udario jednog pripadnika desničarskog pokreta Dveri koji su držali transparent "Danas izdaja - sutra robija“. Prethodno je automobilom "izgurao" zastupnike Dveri i njihov transparent kojim su dočekali predsjednika Vučića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije