Šešelj o suđenju za Kravicu: Nevini su, nisu ubili 1.300, već 317 Bošnjaka

Fena
Šešelj o suđenju za Kravicu: Nevini su, nisu ubili 1.300, već 317 Bošnjaka

Predsjednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izjavio je u srijedu ispred Specijalnog suda u Beogradu gdje se održava suđenje za ratne zločine u Kravici kod Srebrenice, da se grupi policajaca Republike Srpske sudi, kako je rekao, na osnovu lažne optužnice i izmišljenih kaznenih djela.

On je novinarima rekao da je po optužnici grupa srpskih policajaca ubila navodno 1.300 zarobljenika.

Šešelj je za beogradske medije izjavio kako ih "nikako nije moglo biti više od 317, jer su toliko eksperti našli u grobnicama koje se mogu vezati za Kravicu".

On je rekao da su optuženi nevini i da će Srpska radikalna stranka pažljivo pratiti ovo suđenje.

"Nećemo dozvoliti da se na osnovu lažnih optužbi, lažnih svedoka i lažnih dokaza Srbi osuđuju", istakao je Šešelj.

Za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u mjestu Kravice kraj Srebrenice u julu 1995. optuženi su bivši pripadnici Specijalne brigade MUP-a Republike Srpske Nedeljko Milidragović, Aleksa Golijanin, Milivoje Batinica, Dragomir Parović, Aleksandar Dačević, Boro Miletić, Jovan Petrović i Vidoslav Vasić.

Oni su po optužnici, zajedno s nepoznatim pripadnicima Specijalne brigade Republike Srpske, u halama Zemljoradničke zadruge i oko njih, u mjestu Kravica, u julu 1995. godine sudjelovali u ubistvu više stotina Bošnjaka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije