Šešelj o Bleiburgu: Stradali su i četnici, a komunisti su ubili koga su se dočepali

Radiosarajevo.ba
Šešelj o Bleiburgu: Stradali su i četnici, a komunisti su ubili koga su se dočepali

Vojislav Šešelj, osuđeni ratni zločinac i predsjednik Srpske radikalne stranke, gostovao je u ponedjeljak ujutro na beogradskoj TV Pink.

Tom prilikom je komentirao komemoraciju povodom 74. godišnjice događaja u Bleiburgu, gdje su se krajem Drugog svjetskog rata jugoslovenski partizani obračunali s pripadnicima poraženih vojski.

"U našem narodu zaboravlja se da je tamo ubijem veliki broj četnika i srpskih civila, čak puno žena i djece. Oko 10 hiljada crnogorskih četnika je tamo ubijeno. Pobijeno je mnogo četnika i domobrana, ali ubijeno je puno i hrvatskih civila, oko 30 do 40 hiljada, te oko 30 hiljada Srba i Slovenaca. Pobijeni su svi pripadnici takozvane plave garde, to su bili sljedbenici Draže Mihajlovića", rekao je Šešelj i dodao da su "komunisti ubili koga god su se dočepali".

Šešelj je rekao da "nije problem što će neko odati počast mrtvima", nego manifestacija koja se tom prilikom održava, a nazvao ju je "pravim ustaškim orgijanjem".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije