Šešelj: Nećemo u EU, za njih smo lovište odakle izvlače sirovine i devize

Radiosarajevo.ba
Šešelj: Nećemo u EU, za njih smo lovište odakle izvlače sirovine i devize
Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je danas da je ubijeđen da Srbija nikada neće postati članica Europske unije.

"Ubijeđen sam da Srbija nikada neće postati članica EU. Ona će biti tretirana kao lovište, kao mjesto odakle se izvlače sirovine, devize. Oni nas drže u ovakvom stanju dobrog tržišta, gdje svoje robe plasiraju bez ograničenja, i kao jeftinu radnu snagu", rekao je Šešelj gostujući na TV Pink.

Prema njegovim riječima, svi zvaničnici koji dolaze sa Zapada prijete, ucjenjuju i daju lažna obećanja i dodao da od svih zvaničnika koji su posjetili Srbiju u posljednje vrijeme najviše cijeni posjetu ruskog ministra inostranih poslova Sergeja Lavrova.

"Posjeta Lavrova je došla u pravom trenutku, s obzirom na pritiske spolja. Predstavlja izraz maksimalne solidarnosti Rusije sa Srbijom, pružanje oslonca", ocijenio je Šešelj.

Govoreći o dijalogu između Beograda i Prištine, Šešelj kaže da bi Srbija trebalo da traži učešće Rusije u tom dijalogu, navodeći da je teza srpskih radikala da se Rusija uključi kao "sila zaštitnica".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije