Šešelj: Avdo Karabegović je značajniji "sin srpskog naroda" od Šabana Šaulića

Radiosarajevo.ba
Šešelj: Avdo Karabegović je značajniji "sin srpskog naroda" od Šabana Šaulića
Vojislav Šešelj, lider Srpske radikalne stranke i osuđeni ratni zločinac, reagirao je na najavu vlasti u Šapcu da ulicu Avde Karabegovića preimenuju u ulicu tragično stradalog pjevača Šabana Šaulića.

"Šaban Šaulić je veliki srpski estradni umjetnik i zaslužuje da u većim gradovim neka ulica ponese njegovo ime", napisao je Šešelj na twitteru i dodao:

"Ali, užasnula me je vijest da u Šapcu planiraju da preimenuju Ulicu Avde Karabegovića u Šaulićevu. Ne znaju neuki da je Karabegović neuporedivo značajniji sin srpskog naroda", piše Šešelj i podsjeća o kome je riječ.

"Avdo Karabegović (Modriča 1878 - Loznica 1908) bio je pjesnik snažnog srpskog patriotskog naboja. Najbliži je politički saborac Osmana Đikića, vodećeg nacionalnog ideologa kod Srba muslimana. Umro je od tuberkuloze, sahranjen u Beogradu, a posmrtni govor mu je održao Branislav Nušić".

U nastavku objave, Šešelj se vraća svom tradicionalnom jeziku uvreda na račun neistomišljenika.

"Politika jutros izvještava da je već 1.500 budala potpisalo peticiju da se Ulica Avde Karabegovića preimenuje u Ulicu Šabana Šaulića. O Srbijo, da li ćeš se odreći uspomene na junaka, mučenika i vrsnog intelektualca u korist vašarskog zabavljača, pa makar on imao glas slavuja", napisao je osuđeni ratni zločinac.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije