Sergej Trifunović na HRT-u: Četnicima trebaju ustaše, a ustašama četnici

Radiosarajevo.ba
Sergej Trifunović na HRT-u: Četnicima trebaju ustaše, a ustašama četnici
FOTO: Screenshot / Sergej Trifunović
Hrvatski mediji pišu o gostovanju popularnog srbijanskog glumca Sergeja Trifunovića u emisiji "Nedjeljom u 2" na Hrvatskoj televiziji. 

Trifunović je govorio o svom društvenom angažmanu te zašto je jedan od najglasnijih kritičara Aleksandra Vučića i Vojislava Šešelja u Srbiji. 

Govoreći o pozdravu "Za dom spremni", glumac Sergej Trifunović kazao je da se te stvari ne rade i uporedio to s "retardacijom hrvatske vlasti", piše hrt.hr.
"Svi šute dok bombe padaju na susjedovo dvorište. A moramo shvatiti da, kad pada susjedovo dvorište - pada i tvoje. Izgubili smo empatiju jedni prema drugima, a imamo puno zajedničkog. Opterećuju nas isti problemi - sakupljamo lijekove za djecu, mladi nas napuštaju...", nabrojao je danas u emisiji Nedjeljom u dva.

Ponovio je da na ovim prostorima danas "idioti mogu postati vlast", dok u "bivšoj Jugoslaviji direktor pečenjare nije mogao postati institucija i ministar".

"Ustašama su potrebni četnici, a četnicima ustaše. Vojislav Šešelj, koji je osuđeni zločinac kojeg Aleksandar Vučić dočeka i izgrli, izgazi hrvatsku zastavu i nastavi sjediti u Skupštini. Jer on je Vučiću duhovni otac. S druge strane, jedan ekstremno desni hrvatski novinar zove Šešelja da mu se javi u emisiju - kazao je, između ostalog, Sergej Trifunović.

Ista ekipa koju Trifunović naziva "gamad" i u Hrvatskoj i u Srbiji ostaje na vlasti. U jednom je trenutku kazao i da je Hrvatska ostala zakinuta što nije u posjet primila jednu tako "posebnu pojavu" poput Aleksandra Vulina. Za njega je kazao da je bio veliki komunista koji je postao veliki pravoslavac.

Smatra da umjetnik ne može biti gluh i slijep na sve što se događa oko njega, kao i da građani moraju imati otvorenu građansku svijest. Na pitanje šta je cijena slobode, odgovorio je: "Sloboda nema cijenu."

U emisiji urednika Aleksandra Stankovića, Trifunović je govorio o odnosu s Emirom Kusturicom, Aleksandrom Berčekom i Batom Živojinovićem, koje poštuje kao umjetnike. Smatra da čovjeka treba odvojiti od njegovog političkog opredjeljenja.

Spomenuo je i da je njegova majka išla u razred s pokojnim generalom Slobodanom Praljkom u mostarskoj gimnaziji.

"Majka mi je rekla da su ga zvali Slino jer nije znao 'oseknuti' nos", rekao je i dodao da je Praljak, koliko on zna, preoteo ženu Goranu Babiću, koji je, također, bio u istom razredu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije