Senada V. osuđena na 11 mjeseci zatvora: Za kćerkinu svadbu ostala dužna 5.000 KM

Radiosarajevo.ba
Senada V. osuđena na 11 mjeseci zatvora: Za kćerkinu svadbu ostala dužna 5.000 KM
Pixabay / Ilustracija
Senada V. (44) iz Tara u Istri nepravomoćno je osuđena na zatvorsku kaznu u trajanju od 11 mjeseci zbog prevare. Ona je, prema presudi, 2012. godine prevarila umaško poduzeće I.M. Trade jer nije platila kćerkinu svadbu u konobi "Trčka" kod Umaga.

Na taj način Senada V. je ovo preduzeće oštetila za 19.555 kuna, prenosi 24sata.

"Sve je na sudu. Ona se s nama dogovorila da će na kćerinu svadbu doći 80-ak ljudi. Toliko hrane je i pripremljeno, da bi na kraju na svadbu stiglo njih pedesetak. Nije nam niti dan prije svadbe javila da ih neće biti u najavljenom broju. Jednostavno nam nakon toga nije platila niti lipu. Ne znam gdje je ona sada. Lokal se trenutno preuređuje, a ona nam je ostala dužna oko 20.000 kuna", kazao je jedan od vlasnika restorana.

Cijena menija bila je 200 kuna, a svadbena večera prošla je u najboljem redu. Optužena se nakon svadbe, kaže nam vlasnik restorana, jednostavno prestala javljati na telefon, isto kao i njen suprug. Neslužbeno je objavljeno da Senada V. više ne živi u Hrvatskoj, a na sudu nije imala advokata ni po službenoj dužnosti jer u ovom postupku advokat i nije bio obavezan.

Na sudu je izjavila da se ne osjeća krivom jer je nekoliko dana ranije nazvala konobu rekavši da će na svadbu doći 40-ak uzvanika, a ostali neće moći doći. Također je izjavila da su ona i bivši suprug s roditeljima mladoženje nakon svadbe došli do vlasnika konobe te da im je rekao da trebaju podmiriti i troškove pića koje su gosti popili.

Izjavila je i da prema dogovoru gosti nisu smjeli uzimati piće "na svoju ruku", bez njezinog znanja, ali da je unatoč tome vlasnik konobe davao piće gostima. Supružnici su tada odbili platiti račun smatrajući da trebaju podmiriti račun samo za 40-ak gostiju koliko ih je stiglo na svadbu.

"Nadam se da ćemo doći do našeg novca", zaključio je vlasnik restorana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije