Seksitičko upozorenje: Kada ga pročitate imat ćete želju da pozovete autora

Radiosarajevo.ba
Seksitičko upozorenje: Kada ga pročitate imat ćete želju da pozovete autora
Foto: Twitter / Upozorenje u gradskom prijevozu u Zagrebu

Upozorenje koje je istaknuto u gradskom prijevozu u Zagrebu za vrijeme novogodišnjih i božićnih praznika u vezi sa konzumiranjem alkohola izazvalo je burne reakcije na društvenim mrežama, piše Blic.rs.

Obavještenje napominje da žene koje konzumiraju alkohol češće stupaju u seksulane odnose nego muškarci, čime je ženski pol etiketiran kao seksualni predator poslije nekoliko čaša.

"Alkohol utječe na seksualni život i reprodukciju.

“Kod muškarca povećava seksualnu želju, ali smanjuje seksualnu moć i erekciju, što rezultira gubitkom samopouzdanja. Dugotrajno djelovanje alkohola oštećuje polne žlijezde, što rezultira seksualnom nemoći i neplodnošću”.

Kod Žena dovodi do neopreznog upuštanja u seksualne odnose sa nepoznatim osobama, poremećaja u menstrualnom ciklusu i trudnoći. Preko posteljice alkohol ulazi u krv djeteta pa može uzrokovati tjelesne nedostatke i mentalnu zaostalost, tzv. fetalni alkoholni sindrom"


Na Twitteru korisnici su bili saglasni da je edukativno upozorenje po ko zna koji put patrijarhalno koncipiran i diskriminira žene opisujući ih kao lakovjerne predatorke bez glave koje ne biraju partnera kad popiju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije