Šeks odgovorio Milanoviću: "Ti si hulja, spletkar, politička protuha"

2
Radiosarajevo.ba
Šeks odgovorio Milanoviću: "Ti si hulja, spletkar, politička protuha"
Foto: EPA-EFE / Milanović i Šeks

Član Predsjedništva HDZ-a Hrvatske Vladimir Šeks žestoko je odgovorio na prozivke predsjednika ove zemlje Zorana Milanovića.

Milanović je, podsjetimo, posljednjih par dana spominjao Šeksa kao jednog od ljudi koji stoje iza, kako je rekao, HDZ-ovog pravosuđa, a šefa Ustavnog suda Miroslava Šeparovića u više je navrata opisivao kao Šeksova kuma.

Danas mu je Šeks odgovorio u razgovoru za RTL.

"Mislim da su simptomi neke psihičke bolesti već visoko uznapredovali. Nisam stručnjak, ali se radi o određenom koktelu određenih poremećaja, paranoje, šizofrenije...", rekao je Šeks.

"Sada predstoji situacija u kojoj postoje na 4 fronta jasno postavljene ustavno-pravne dijagnoze. Prva je to da su se stekli svi uvjeti da se pokrene postupak opoziva s mjesta predsjednika Republike jer je on očito, osobito u zadnjim nastupima, prekršio Ustav, prekršio temeljna načela ustavnog poretka.

Trebalo bi pokrenuti postupak za utvrđivanje privremene spriječenosti predsjednika Republike da obnaša svoju dužnost", ustvrdio je Šeks.

Za Milanovića je još rekao da je hulja, spletkar, politička protuha i propalica.

Zoran Milanović kasnije se opet oglasio na Facebooku, pa, između ostalog, napisao:

"U današnjoj se Hrvatskoj ja, hrvatski Staljin, sam samcat mlatim s udbaško-hadezeovskim polusvijetom i njihovim bezbrojnim platformama.

Bez ikakvog ‘aparata’ na mojoj strani. Tek čvrsta ljevica i oko sokolovo. Pet puta dnevno moram reagirati ne bih li razgonio rojeve štetočina, koji neometano i bez ikakvih posljedica - lažu. Većina za novac. Novac vlasti." 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije