Sastanak Vučića i Dodika u Beograd: Srbija će dati pet miliona eura RS-u

Radiosarajevo.ba
Sastanak Vučića i Dodika u Beograd: Srbija će dati pet miliona eura RS-u
Foto: AA / Sastanak Vučića i Dodika u Beogradu
Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom u Predsjedništvu Srbije.

"Mi smo u skladu sa Zakonom o specijalnim vezama dveju republika, poštujući integritet BiH razgovarali o daljoj podržci koje građani Srbije mogu da pruže građanima Republike Srpske. Mi smo se usaglasili da pomažemo sledećim opštinama sa pet miliona evra. Reč je o novoj tranši i pomoći", rekao je Vučić i istaknuo da su to Prijedor, Gacko...

Milorad Dodik je zamolio da se uloži i u dionicu puta, ali je predsjednik Srbije istaknuo da će se o tome razgovarati za dva mjeseca.

"Zahvaljujem se i što Dodik podržava naš integritet i suverenitet, razgovarali smo i o Kosovu", rekao je Vučić.

Predsjednik Republike Srpske istaknuo je da ima velike razloga i lične osjećaje za zahvalnost na konkretnoj pomoći Republici Srpskoj.

"Imamo još jednu dobru vijest, pomaganje komunalnih, zdravstvenih i drugih pomoći za nabrojane opštine. Ovo je novi segment u saradnji, ranije smo imali načelnu političku pomoć, ovo je sada konkretno, prije svega u vezi s infrastrukturom. Nije bilo selektivnog biranja, nego se krećemo ka rješavanju dugogodišnjih problema", rekao je Dodik i nastavio:

"Mora da se zna da mi to pitanje doživljavamo veoma emotivno. Kada je proglašena nezavisnost Kosova, mi smo donijeli odluku da će to vodit nezavisnosti Republike Srpske. Ovo pitanje je ponovo vraćeno na odlučivanje, danas je veoma jasno da bez stava Srbije to pitanje ne može biti riješeno", kazao je Dodik i nastavio o stanju u BiH:

"Raspadnuta je skupštinska većina, sve institucije su raspadnute, ne funkcionišu ni parlement ni vlada. Jedino što funkcioniše je Republika Srpska", rekao je Dodik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije