Sanjin Sefić saslušan u Višem sudu u Novom Sadu

Fena
Sanjin Sefić saslušan u Višem sudu u Novom Sadu
/ Sanjin Sefić
Sanjin Sefić saslušan je kod sudije za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu po međunarodnoj potjernici Bosne i Hercegovine, potvrdila je Feni glasnogovornica Višeg suda u Novom Sadu Ivana Karapandžić.

"Sefić je saslušan u prisustvu branioca po službenoj dužnosti. Utvrđen je njegov identitet, lične, porodične prilike i on se izjasnio da je jedino državljanstvo njegovo državljanstvo Bosne i Hercegovine", kazala je Karapandžić.

Naglasila je da je, nakon saslušanja Sefiću određen ekstradicijski pritvor koji po tom rješenju može da traje najduže do dva mjeseca.

I ono što dalje slijedi jeste postupanje po zamolnici BiH, jer je BiH informirana da je potrebno da dostavi Sudu zahtjev za izručenje (zamolnicu za izručenje) osumnjičenog. O svemu do sada poduzetom, informirano je i Ministarstvo za pravdu Republike Srbije.

"Nakon stizanja zamolnice dalja procedura je takva da se ispituje postojanje pretpostavke za izručenje i to je ono što u postupku predstoji", precizirala je Karapandžić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije