Sanader hitno prebačen iz zatvora u bolnicu, suđenje odgođeno

Hina
Sanader hitno prebačen iz zatvora u bolnicu, suđenje odgođeno
/ Anadolija

Bivši premijer Hrvatske Ivo Sanader, koji u zatvoru u Remetincu izdržava zatvorsku kaznu na koju je pravomoćno osuđen u slučaju "Planinska", hospitaliziran je u Klinici za infektivne bolesti ''Fran Mihaljević'' u Zagrebu.

Sutkinja Maja Štampar-Štipić kazala je da su iz zatvora u Remetincu telefonski obavijestili Sud uoči rasprave da je Sanader u srijedu odveden u KBC Zagreb, gdje je trebao operirati koljeno.

Budući da su Sanaderu ustanovljeni upalni procesi, on nije podvrgnut operativnom zahvatu te je s Rebra prebačen u Kliniku za infektivne bolesti Fran Mihaljević, gdje je zadržan na liječenju.

Budući da njegov branitelj Čedo Prodanović, po Sanaderovoj izričitoj uputi, nije bio saglasan da se rasprava provede u njegovoj odsutnosti, u petak je odgođen nastavak ispitivanja svjedoka Stephana Hurlimanna putem videolinka iz Švicarske.


Ponovljeno suđenje Sanaderu i nedostupnom Hernadiju počelo je na zagrebačkom Županijskom sudu 23. oktobra. Sanader je tada odbacio sve optužbe, kao i na prvom suđenju na kojem Hernadi još nije bio optužen.

Osim za prepuštanje upravljačkih prava u Ini, za što je preko tvrtke Roberta Ježića navodno trebao primiti 10 miliona eura, Uskok Sanadera u slučaju Ina - MOL tereti i da je s Hernadijem dogovorio izdvajanje nerentabilnog dijela plinskog poslovanja iz Ine. Optužnicom je predloženo i da Sanader, ako ga se osudi i presuda postane pravomoćnom, državi vrati 10 miliona eura.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije