Sajam u Beogradu: Nova oružja Vojske Srbije oduševila Vučića i Vulina

Radiosarajevo.ba
Sajam u Beogradu: Nova oružja Vojske Srbije oduševila Vučića i Vulina

U hali 4 Beogradskog sajma otvoren je "Partner", najznačajniji sajam naoružanja i vojne opreme u jugoistočnoj Europi.

Otvaranju Sajma prisustvovali su i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, kao i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Na sajmu su prikazani najnoviji dometi namjenske industrije Srbije koji su izazvali zadovoljstvo predsjednika Vučića i ministra odbrane Aleksandra Vulina.

sajam_naoruzanja_BG_AA _022.jpg - undefined

Foto: Anadolija

"Nisam nezadovoljan, pomoći ćemo namjensku industriju", rekao je Vučić, a njegov imenjak Vulin dodao da "nema slobode bez moderne, snažne, opremljene armije".

Nakon što je s Dodikom prisustvovao promociji oklopnog vozila "Despot" iz Tehničkog remonta Bratunac, Vučić je rekao da je sretan što je vidio nekoliko važnih stvari.

Dodik i Vučić prisustvovali promociji: MUP RS-a dobit će dva "Despota"

Srbijanski predsjednik izdvojio je to što će se na borbeno vozilo "Miloš" ubuduće stavljati novi vid "getlinga", koji ispaljuje više od 3.000 metaka u minutu, za borbu protiv neprijateljske pješadije.

sajam_naoruzanja_BG_AA _017.jpg - undefined

Foto: Anadolija

Takođe, pažnju su mu privukle i nove avio bombe, koje mogu u pokretu da se navode.

Vučić je ukazao i na novi odličan sistem "Tamnava", 122 milimetara i 96 raketa u nekoliko minuta, koji je, kaže, spreman za serijsku proizvodnju.

Predsednik Srbije prisustvovao je i primopredaji helikoptera Airbus H-145M za potrebe Vojske Srbije i MUP-a. Srbija je za devet helikoptera Airbusu platila 105 miliona eura, a Vučić je najavio da će biti i novih naružbina od te kompanije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije