Killwangen / Sadik ubijen u Švicarskoj: Radio kao moler, izboli ga nasmrt

20. 05. 2019. u 19:02:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Srbijanski državljanin porijeklom iz Sandžaka Sadik R. (57), koji je u Švicarskoj bio duže vrijeme zaposlen kao moler, izboden je nedaleko od stana u kom je živio u gradu Killwangenu, a ubrzo nakon napada nepoznatih osoba preminuo je od posljedica ubadanja.

Smrtonosni napad nožem dogodio se, prema prvim rezultatima iz istrage i onome što su rođaci ispričali, nakon što se Sadik vratio sa crnogorskog festivala koji se održavao povodom dana Crne Gore u Švicarskoj, na kom je volontirao, javlja Blic.

Parkirao je svoj službeni automobil iza zgrade a onda ga je jedan ili više nepoznatih napadača napalo i nožem mu nanijelo smrtonosne ubode i ogrebotine.

Policija je Sadika pronašla u svom stanu, a odmah je stigla i hitna pomoć, koja ga je odvela u bolnicu. Međutim, za Sadika je već bilo kasno i on je preminuo usljed stravičnih povreda.

Njegova smrt zatekla je rođake i komšije koje su duži niz godina poznavali Sadika.

"Saznao sam od Sadikovog rođaka da je ubijen. Poznajem ga više od 20 godina i šokiran sam. Bio je dobra i veoma ljubazna osoba, veliki radnik", ispričao je komšija Alfred G. novinarima Blicka.

Istraga u ovom slučaju je i dalje u toku, a tamošnja policija, prema pisanju Blicka, pretražila je cijelo područje oko Sadikovog stana.

U dosadašnjem radu policije nije otkriveno ko stoji iza ovog napada, niti koji bi motiv mogao biti.

NEMA KOMENTARA