Sa protesta u Beogradu: Vučić će biti pobjeđen na fer i poštenim izborima

Radiosarajevo.ba
Sa protesta u Beogradu: Vučić će biti pobjeđen na fer i poštenim izborima
Foto: Twitter / Sa protesta protiv vlasti „Jedan od pet miliona“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić bit će pobjeđen na fer i poštenim izborima, poručeno je večeras sa protesta protiv vlasti „Jedan od pet miliona“, kojim je u Beogradu obilježeno šest mjeseci od početka protesta, javlja Anadolu Agency (AA).

„Mi na unapred pokradene izbore više nećemo izlaziti“, poručio je večeras gradonačelnik Šapca i jedan od lidera opozicionog Saveza za Srbiju Nebojša Zelenović, dodavši da će Vučić biti pobeđen na prvim poštenim i slobodnim izborima.

Zelenović je okupljenima kod Terazijske česme kazao da se ta borba može dobiti samo upornošću, pameću i sposobnošću.

„Ovu borbu ćemo dobiti, ali ne na mišiće, nego pameću. Pobedićemo ga na prvim slobodnim i poštenim izborima“, rekao je Zelenović.

Novinar Vukašin Obradović je pročitao prijedloge stručnog tima koji treba da obezbijede fer i slobodne izbore u šest tačaka, među kojima su i ostavka članova Regulatnog tijela za elektronske medije (REM), koji se tiču uređivačke politike Radio-televizije Srbije i Radio-televizije Vojvodine, kao i uloge predsjednika u izbornim kampanjama.

On je napomenuo da su to zahtijevi prihvatljivi većini bez obzira na političko opredijeljenje.

„Neophodno je da vratimo instituciju slobodnih, fer i demokratskih izbora“, naveo je.

„Nema drugog uzlaza osim da pobedimo, jer mi nemamo drugu državu“, rekao je dramaturg i funkcioner opozicione Narodne stranke Siniša Kovačević.

Potom su građani krenuli u protestnu šetnju centrom Beograda, učesnika je bilo manje nego prethodnih protesta, a okupljanje je završeno kod zgrade RTS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije