Ruski milijarder s jahtom od 800 miliona maraka stigao u Dubrovnik

Radiosarajevo.ba
Ruski milijarder s jahtom od 800 miliona maraka stigao u Dubrovnik
Foto: Super Yacht Fan / Jahta vrijedna 800 miliona KM

U Dubrovnik je uplovila jahta 'A' ruskog milijardera Andreya Melninchenka (47). Nije poznato da li je stigao sa suprugom, nekadašnjom manekenkom Aleksandrom Melnichenko (42), kojoj je navodno ovu jahtu prije dvije i pol godine poklonio povodom rođenja drugog djeteta, prenosi 24sata.hr.

Jahta je dizajnirana 2015. od francuskog dizajnera Philippea Starcka (70), dugačka je 143 metra, ima osam spratova, a vrijedna je oko tri milijarde kuna (oko 800 miliona KM).

Navodno ima panoramsku podvodnu kupolu pa se s jahte može posmatrati morsko dno. Također, jahta prima 14 putnika o kojima brine četrdesetak članova posade. Krajem augusta snimljena je oko Sardinije, a sad su doplovili do Dubrovnika.

Aleksandra Melnichenko inače je dobra prijateljica s pjevačicom Ninom Badrić (47), koja je nekoliko puta boravila na ovoj jahti. Nina je više puta na Instagramu objavljivala fotografije s luksuznog putovanja, poput onog na okotu Necker na Karibima.

Prije udaje za ruskog milijardera Aleksandra je živjela u Srbiji. S 15 godina postala je manekenka, a potom je sa svojim prijateljicama osnovala modnu grupu 'Models'.

Andreja je upoznala 2003. na jugu Francuske, a dvije godine kasnije su se vjenčali.

Andrej Meljničenko 97. je bogataš na Forbesovoj svjetskoj listi milijardera.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije