Rudan odgovorila Vučiću tokom emisije: Takvi kao vi dobiju metak...

Radiosarajevo.ba
Rudan odgovorila Vučiću tokom emisije: Takvi kao vi dobiju metak...
Printscreen / Vučić i Rudan tokom gostovanja u emisiji

Hrvatska književnica Vedrana Rudan iznervirala je srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića u emisiji na TV Pink.

Vučić je razgovor počeo pomirljivim tonom i rekao da je uvjeren kako će Srbija i Hrvatska, usprkos problemima iz prošlosti, imati u budućnosti mnogo bolje odnose nego prije i da će se Srbi i Hrvati morati odgovornije ponašati i sarađivati.

No, Vučić i dalje nije htio priznati srbijansku odgovornost za agresiju na Hrvatsku.

„Ako bi neko bio u stanju prestati s tim, mi bi bili spremni reći 'u redu je da prestanemo'. Prihvaćam da odmah prestanemo s tim, samo da nam sutra ne kažu kako su u Domovinskom ratu Srbi agresori i ovakvi ili onakvi, ali, oni neće da prekinu. Oni (u Hrvatskoj) će reći da je to zalog za budućnost i da Srbija to mora priznati", izgovorio je Vučić.

Rudan je pitala Vučića zašto se, kao predsjednik najveće balkanske zemlje više ne posveti miru i misli li da postoji šansa da Hrvatska napadne Srbiju koja se ubrzano naoružava? Vučića je razljutilo to pitanje.

"Ne misilim da je realno da Hrvatska napadne Srbiju, ne barem u ovom trenutku, ne ni u budućnosti. Ali misli li neko da Srbija treba biti bez vojske?" odgovorio je, a Rudan ga je usporedila s Miloševićem.

"Od Miloševića vas ne razlikuje samo to što stalno govorite", rekla mu je Rudan i pitala ga je li svjestan da smeta Americi.

"Smetate Americi jer ste još žilavi i trebali bi ozbiljnije razmišljati o svojoj političkoj sudbini. Stalno imate metu na prsima", rekla je Vučiću, na što joj je on odgovorio da su mu metu stavili drugi.

"Niste vi, jer niste samoubojica, ali kad neko drži metu na prsima često dobije metak", rekla mu je Rudan.

"Ja mislim da iza protesta u Srbiji stoje Amerikanci, jer Americi ne odgovara ova situacija i pat pozicija Srbije između NATO i Putina. Hoćete li potpisati to za Kosovo?", upitala ga je, na što je Vučić odmahnuo glavom.

"Onda će oni ponovo pokucati", rekla je Rudan.

Pitala Vučića i zašto reagira na svaku sitnicu, a on je rekao da ne može šutjeti na laži, jer onda laži dominiraju. "To je nezrelo" rekla mu je književnica, a Vučić je ponovio svoju omiljenu rečenicu da je on samo normalan, običan čovjek.

"Nemoje biti normalni, budite malo nenormalni i malo više predsjednik!".

Pitala ga je i nije li biti predsjednik u Srbiji samoubilački čin? "Ne mislim tako", rekao je Vučić.

"Ali vaši doktori misle", odbrusila mu je Rudan, na što je Vučić zaključio da uz nju u studiju nema nikakve šanse.

"Ja nemam nikave šanse protiv vas...Zaslužili ste šou", predao se Vučić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije