Roditelji prodali 14-godišnjakinju: Djevojčica zaustavljena u avionu za Njemačku

Radiosarajevo.ba
Roditelji prodali 14-godišnjakinju: Djevojčica zaustavljena u avionu za Njemačku
Foto: Novosti.rs / Ilustracija / (Na slici nije prikazan događaj iz teksta)

Policija u Nišu (Srbija) u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom uhapsila je F.O. (42) iz Prištine, R.F. (34) iz Kragujevca te njemačku državljanku M.B. (18) zbog trgovine ljudima, saopćila je Policijska uprava.

Kako se navodi u saopćenju, oni su 31. maja u namjeri da pribave korist uspostavljanjem ropskog ili sličnog odnosa pokušali da omoguće prelazak granice na aerodromu u Nišu maloljetnici staroj 14 godina koja je u Njemačkoj trebalo da stupi u ugovoreni brak – navodi policija.

Saznaje se da su trgovci ljudima roditeljima djevojčice dali određenu sumu novca, što je običaj u zajednici kojoj pripada, te navodnu nevjestu poveli za Njemačku.
 Kod nje je pronađen pasoš za koji se vještačenje treba utvrditi da li je falsificiran.

"Osnovano se sumnja da je brak trebalo da bude fiktivan kako bi djetetu bilo osigurano prebivalište u Njemačkoj, nakon čega bi ona morala da radi za ljude koji su je kupili" rekli su sagovornici iz istrage za Novosti.

Svim osumnjičenima za trgovinu ljudima određeno je zadržavanje do 48 sati nakon čega će biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije