Reportaža iz kafane "Luda kuća", gdje je zločinac Karadžić dolazio kao dr Dabić

Radiosarajevo.ba
Reportaža iz kafane "Luda kuća", gdje je zločinac Karadžić dolazio kao dr Dabić
Foto: Novosti.rs / Luda kuća u Beogradu: Popili pokoje piće, razmijenili utiske o konačnoj presudi Tribunala

Zar doživotna? Nadao sam se da će uvažiti žalbe i smanjiti mu kaznu, a ovo je još gore nego prije tri godine. Nadao sam se, ali sam znao da takav sud ne može pravednu presudu da donese. Tuga i nepravda...

Ovako je u srijedu, uz čašicu, komentarisao presudu u Hagu izrečenu Radovanu Karadžiću Ilija Čađenović, jedan od stalnih gostiju novobeogradske kafanice "Luda kuća".

U ovom lokalu, u kom je Radovan Karadžić često boravio pod lažnim identitetom dr Davida Dabića, oni koji ga vole i poštuju i u srijedu su se okupili njemu u čast. Popili pokoje piće, razmijenili utiske o konačnoj presudi Tribunala, prenose Novosti.

"Sramna je to presuda", dodaje i nastavlja.

"Sve presude tamo, pa i ova Karadžiću, izrečena je protiv Srba. Niko u tom Hagu nije osuđen, ni kažnjen za zločine nad Srbima. Nijedna srpska žrtva nije dobila kaznu za svoje dželate".

Da se nezasluženo sudi samo Srbiji i Srbima, dodaje i Zoran Milić. A Mira Mihanjač, koja se predstavlja i kao "Mira radikalna sila", dodaje da je presuda kriminalna, da su je izrekli lopovi i prevaranti. Došla je u majici sa likom Radovana Karadžića.

"Nosila sam ovu majicu i dok sam se ovde, ne znajući da je to on, družila sa Karadžićem",  priča Mira i dodaje: Znali smo ga kao doktora Dabića, a meni je izgledao kao umetnik, pesnik. Kad god bi me video ovako obučenu, s njegovim likom, salutirao bi mi".

Novinar Nebojša Jevrić, dugogodišnji izvještač s ratišta u BiH, kaže da je najbolji komentar dao Bulatovićev junak Don Gruban: "Svim Srbima treba da se sudi. Krivi uza zid, a ostali po kratkom postupku".

"Pitam se samo kada će neko biti osuđen za poginule u Vogošći, na Grbavici, Ilidži... Za hiljade stradalih sarajevskih Srba, za koje se znaju imena počinioca", govori Jevrić dodajući: Nadam se da će mu dopustiti da piše, jer da nije postao političar, možda bi zauzeo ozbiljno mesto u srpskoj literaturi".

 Sve o presudi Radovanu Karadžiću čitajte na ovom LINKU.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije