Rekonstrukcija ubistva Ivanovića: Ubijen s pet metaka, napadači zapalili vozilo

Radiosarajevo.ba
Rekonstrukcija ubistva Ivanovića: Ubijen s pet metaka, napadači zapalili vozilo
Srbijanski mediji objavili su detalje ubistva srbijanskog političara na Kosovu Olivera Ivanovića. On je ubijen jutros u Kosovskoj Mitrovici.

Željko Bojić, šef operative Kosovske policijske službe za sjever Kosova, potvrdio je za "Blic" da se vjeruje da su napadači na Ivanovića koristili zapaljeni automobil "opel astru" nađen u obižinjoj ulici.

On je još rekao da će tijelo Ivanovića biti prebačno na odjeljenje sudske medicine gdje će biti urađena obdukcija. Bojić nije htio da komentira spekulacije da su napadači na Ivanovića bili maskirani

Na Ivanovića napadači su pucali sa ulice, a zatim pobjegli automobilom marke "opel astra", koji su zapalili.

U trenutku kada je ubijen, Ivanović je bio na stepenštu, na ulazu u prostorije svoje stranke. Upucan je u leđa, iz duge "devetke".

"izgleda da je već na licu mjesta preminuo. Koliko znamo za sada, zadobio je pet prostrelnih rana. Odmah je prevezen u bolnicu, ljekari su pokušali da ga reanimiraju, ali nije bilo spasa", rekao je Vlajić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije