Rebić: Srbijanski organi imaju određena saznanja o ubistvu Ivanovića

Fena
Rebić: Srbijanski organi imaju određena saznanja o ubistvu Ivanovića
Foto: alo.rs / Vladimir Rebić
Direktor policije Srbije Vladimir Rebić izjavio je kako Eulex i UNMIK još uvijek nisu odgovorili na zahtjev Srbije o uključivanju njihovih državnih organa u istragu ubistva Olivera Ivanovića.

Rebić je, gostujući u Dnevniku RTS-a, potvrdio napise pojedinih medija da je Srbin iz Austrije koji je odavno preminuo vlasnik automobila, koji je pronađen zapaljen u Kosovskoj Mitrovici nakon ubistva Ivanovića.

"Te informacije su tačne, a dobili smo ih od austrijske policije. To vozilo je više puta prodavano i pokušavamo da saznamo ko je njegov posljednji kupac", istakao je direktor policije.

Po njegovim riječima, srbijanski organi imaju određena saznanja koja ukazuju na moguće izvršitelje ubistva Olivera Ivanovića.

Direktor policije je podsjetio kako se Srbija više puta obratila Eulexu i UNMIK-u sa zahtjevom da se srbijanski organi uključe u vođenje istrage, no odgovora još nema.

"Čuo sam se više puta sa šefom Eulexa i apelirao na njih da nam daju neke podatke kako bismo ih provjerili ovdje u Srbiji, ali i ponovio zahtjev da zajedno s kosovskom policijom sudjelujemo u predistražnom i istražnom postupku", naglasio je Rebić. 

Ustvrdio je kako "vjeruje da će Eulex i UNMIK odgovoriti na zahtjeve Srbije".

Srbijansko ministarstvo unutarnjih poslova i BIA angažirali su sve svoje resurse u prikupljanju obavještenja i dokaza koji će dovesti do izvršitelja, ali i nalogodavca ovog zločina, naveo je Rebić. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije